Събитието ще се проведе на 5 декември от 10.00 ч.

...
 Събитието ще се проведе на 5 декември от 10.00 ч.
Коментари Харесай

10 000 фиданки от цер ще бъдат залесени в Стара Загора

 

Събитието ще се организира на 5 декември от 10.00 ч. под надпис „ Зелената самодейност 2020 “. Организатори за втора поредна година са Община Стара Загора, Държавно горско стопанство - Стара Загора и Регионална дирекция по горите – Стара Загора.  Идеята на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров е, градът ни да се трансформира в най- зеления в България, като за задачата, всяка година, хиляди дръвчета да бъдат засаждани в обезлесените от пожари и противозаконна сеч, околности.

380 декара са плануваните площи  за залесяване от Държавно горско стопанство – Стара Загора за тази година. С доброволната помощ на старозагорци, на 5 декември, ще бъдат залесени 20 дка от избраните терени, а горският фонд ще бъде допълнен с 10 000 фиданки от цер. Почвата към този момент е обработена и готова за екоинициативата. Важно изискване за закрепването на младите дръвчета е вярното им засаждане. Технологията ще бъде обяснявана на място от специалистите  от Държавно горско стопанство и Регионалната дирекция на горите – Стара Загора. Те са снимали и малко видео, в което се демонстрира вярното засаждане на фиданките. То ще бъде публикувано в електронните медии и обществените мрежи.

Община Стара Загора кани жителите и гостите на града да се включат в „ Зелената самодейност 2020 “ при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения. До отворите за засаждане ще бъдат допускани до двама души или членове на едно семейство. Заради усложнената здравна конюнктура не се планува проведен превоз до местността.

През 2019 година хиляди старозагорци се сплотиха към концепцията за нова гора към Стара Загора и засадиха 10 000 фиданки от дъб.

 

 

Видео

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР